ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Bezpečný prodej nemovitosti v několika krocích

corona.jpg

Prodej nemovitosti z bezpečí domova – jak na to?

Obáváte se, že vaše nemovitost bude nyní hůře prodejná? Z každé situace je možno elegantně vybruslit – v současnosti vám dobře poslouží možnost online prodeje. Nejen, že se nebudete vystavovat zbytečnému riziku, ale navíc významně zvýšíte své šance.

Vládní nařízení a opatření se neustále mění a nouzový stav je pro mnoho lidí těžkou zkouškou, přesto ani ten nemusí ohrozit úspěšný prodej vašeho bytu či domu. Naopak na tom můžete ještě vydělat a rychle se zbavit nepotřebného břemene v podobě staré chaty, chalupy či neobývaného bytu.

Budoucnost realitního trhu? Online prodej

V současnosti se celý realitní trh potýká s nečekanou výzvou, a protože osobní prohlídky nejsou v mnoha případech možné, hledá jiné způsoby, jak zaujmout kupce. Patří sem i různé formy online prodeje a nástroje, které nabídku ještě zatraktivní. Jedním z těchto nástrojů je i Realitní Samoobsluha. Oproti klasickým kancelářím nabízí možnost prodeje bez platby provize. Inzerát se přitom dostane na všechny významné realitní servery a k možným kupcům.

Na finální prohlídku se dostaví jen skuteční zájemci, nebudeteplýtvat vaším časem. Převážnou většinu vyřizování je možno vyřešit na dálku. Vyhledávat nemusíte ani právní služby – poradíme vám také v tomto směru a návrh na vklad do katastru nemovitostí podáprávník korespondenčně, aby vám ušetřil další zbytečnou cestu. Čeká vás pouze ověření podpisů u notáře nebo na poště.

Co by měl inzerát splňovat?

Abyste si pojistili skvělý výsledek, musíte ale myslet také na to, jak inzerát působí na zájemce – co se textové i vizuální stránky týče. Udělejte pěkné fotky, také můžete na mobil natočit videoprohlídku. Virtuální prohlídka vám, mimo jiné, umožní provést zájemce nemovitostí bez nutnosti osobního kontaktu. Budete tedy moci absolvovat jen naprosto nezbytné osobní prohlídky – zájemce bude už dopředu velmi přesně obeznámen s tím, jak nemovitost vypadá.

Nezapomeňte doplnit faktické a přesné informace – co všechno je v nemovitosti k dispozici, jaké jsou její výhody a je dobře dostupná? Neskrývejte možné vady. A samozřejmě, dříve než inzerát zveřejníte, nechte si poradit se správným nastavením ceny. Realitní Samoobsluha nabízí tuto funkci zdarma všem prodávajícím.

Proč prodat právě teď?

Čekání se nevyplácí – obzvlášť v případě, kdy je situace ve světě tak proměnlivá jako teď. Mnoho zájemců už dlouhé roky čeká na snížení cen nemovitostí – bezvýsledně. Ještě donedávna se jakákoliv změna zdála více než nepravděpodobná. To se ale rychle může změnit – vlivem krize přestanou mít lidé peníze na splácení úvěrů, poptávka se sníží a ceny půjdou nárazově dolů. Je velmi těžké aktuálně cokoliv předvídat, proto je praktičtější prodat teď, dokud máte stále zajímavou příležitost. Zdlouhavé váhání by mohlo znamenat, že svou nemovitost nakonec prodáte jen za zlomek její skutečné hodnoty.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?