ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Nedaří se vám prodat nemovitost?

prodat_nemovitost.jpg

Prodej nemovitosti je důležitým a těžkým okamžikem. Jak správně nastavit cenu, aby se nemovitost prodala a neprodělali jsme? Jak nemovitost nafotit, aby upoutala na první pohled? Poradíme vám, jak na úspěšnou inzerci.

Prodávat vlastní nemovitost je obtížné, proto je nutné se zamyslet nad správnou strategií. Jsou dva nejdůležitější faktory, které o úspěšném prodeji rozhodnou a ani jeden z nich není radno podcenit - správně nastavená cena a kvalitní fotografie nemovitosti.

Inspirujte se cenovými mapami

Většina z nás má ke své vlastní nemovitosti citový vztah a není schopna vidět cenu z toho správného pohledu. Prodávající chce cenu co nejvyšší, kupující tu nejnižší možnou a reálná tržní cena bývá průsečíkem těchto dvou hodnot.

Určitě se vyplatí udělat si svůj vlastní průzkum, zjistit, co je aktuálně v nabídce v okolí a porovnat s tím svojí nemovitost. Pozor! Uvědomte si, že nabídkové ceny nalezené na realitních serverech neodpovídají cenám, za které se potom prodej realizuje. Rozdíl může být v desítkách procent.

Dobrým rádcem mohou být cenové mapy, které jsou ale placené a zároveň s nimi musí pracovat někdo se zkušeností na realitním trhu. Určitě se vyplatí se ohledně ceny obrátit na odborníka, než abyste ze své nemovitosti udělali předražený „ležák“. Například Realitní Samoobsluha Vám zdarma nemovitost ocení.

Fotky musí být reálné a správně umístěné

V domácích podmínkách tato situace nejspíš nenastane, ale vyvarujte se „zkrášlování“ fotek, abyste přilákali více zájemců. Pokud nebudou fotky odpovídat realitě, budete mít sice hodně zájemců, ale většina z nich bude z prohlídky odcházet naštvaná a zklamaná. Fotografujte vždy uklizený a maximálně prosvětlený byt, ideálně přes den za dostatečného přírodního světla, v bytě ale přesto rozsviťte.

Nefoťte linku plnou špinavého nádobí nebo během vaření oběda, koupelnu obloženou šampóny nebo spícího psa či kočku na gauči. Součástí sady fotek musí být i exteriér nemovitosti, v případě bytu pěkný pohled na bytový dům, popřípadě výhled z okna. V případě domu i hezké záběry zahrady a celkový vzhled domu.

Co by přesvědčilo vás?

Zkuste si představit, jaké fotky by zaujaly vás, kdybyste sami hledali na internetu nemovitost. Nabídka na realitních serverech je obrovská, titulní fotka rozhodne o tom, jestli zájemce inzerát vůbec rozklikne a pak vám zavolá nebo napíše.

Fotky máme, kde inzerát zveřejnit?

Pokud máte nafoceno, vyvstává otázka, kde nemovitost inzerovat? Realitních serverů jsou u nás stovky, jak mezi nimi vybírat? Servery, které se pyšní největší návštěvností, jako sreality a realityidnes, jsou jistě dobrou volbou, ale nezapomínejte i na ty menší a oblíbené. Ideální je zvolit správný mix serverů, který zaručí plošnou inzerci napříč spektrem potenciálních zájemců.

A právě od toho je tu novinka na trhu, portál realitni-samobsluha.cz, který plošnou inzerci zajistí a navíc úplně zadarmo.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?