ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Na co si dát pozor při prohlídce bytu

brezen_2022.jpg

Nemovitosti si stále ještě drží vysokou cenu a je prakticky nemožné na jejich prodeji nevydělat slušnou částku. Výši zisku však ovlivňuje i to, jak na případné kupce váš byt působí a v jakém je stavu. Chcete, aby váš byt působil co nejlépe a prodal se za co nejvyšší cenu? Podělíme se s vámi o několik zaručených tipů, jak toho dosáhnout.

Vykliďte prostor

Nic nepotěší potenciálního kupce víc, než když uvidí celý byt bez zbytečného nábytku, krabic a serepetiček na poličkách. Jen tak si může udělat reálnou představu o celém prostoru. A vyklizení zbytečných věcí má přínos i pro vás: byt bude působit větším a vzdušnějším dojmem, bude světlejší, navíc nebude mít kupec dojem, že za všemi skříněmi, obrazy a knihami ukrýváte plíseň nebo olupující se omítku.

A ještě jedna důležitá věc: když vyklidíte větší část věcí už před prohlídkami, značně si tím zjednodušíte finální stěhování.

Opravte, co jde opravit

Je samozřejmé, že se vám před odchodem z bytu nechce malovat, spárovat kachličky nebo spravovat uražené rohy. Jenže když to uděláte, může hodnota vašeho bytu v očích zájemců nepoměrně stoupnout. Nepouštějte se ale do žádných provizorií. Buďto opravte věci pořádně, nebo vůbec. Váš nástupce by se mohl cítit podvedený, kdyby hned po nastěhování zjistil, že jde jen o kamufláž.

Pozor, výše zmíněné platí i v případě, že je byt určený k rekonstrukci. I tak je dobré zainvestovat trochu času do oprav, které zvednou vizuální i funkční stránku nabízené nemovitosti.

Připravte si řeč

I když je na trhu víc zájemců než bytů, i tak má váš kupec pravděpodobně víc želízek v ohni. Připravte si seznam všeho, co by ho mohlo zajímat. Od kultury přes sport po dopravní spojení, dětská hřiště, nové zateplení domu, skvělé sousedy, výbornou restauraci a superrychlý internet, zkrátka cokoliv, co je pravda a zároveň dokáže zvednout celkový dojem.

Buďte upřímní

Nikdy není všechno jen růžové. Nemusíte hned po podání ruky hlásit, že vaše hluchá sousedka sleduje do noci detektivní seriály, ale na přímý dotaz byste neměli lhát. Pokuste se o diplomatičnost, neohýbejte fakta, netajte důležité skutečnosti. Každý rozumný člověk ví, že jen těžko bude všechno perfektní, a počítá s tím.

Chcete s prodejem poradit? Pomůžeme vám. Stačí nám se s námi spojit a my váš inzerát zveřejníme na padesáti největších realitních serverech a následně vás spojíme s relevantními zájemci. To celé je pro vás navíc zdarma, provizi totiž v případě prodeje platí kupující.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?