ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Koupě a prodej nemovitosti v roce 2020 – na co si dát pozor?

house_small.jpg

Jaké výhody vám přinese koupě či prodej nemovitosti právě v letošním roce a čeho se raději vyvarovat? V našem článku se dočtete o nejčastějších chybách, k nimž při prodeji nemovitostí dochází – nabízíme vám hned několik tipů, jak jim úspěšně předejít.

To, že koronavirová krize nevyhnutelně zasáhne i realitní trh, bylo od začátku jasné. Nabídek nemovitostí je stále dost, kupujících už bohužel o něco méně a řada odborníků se děsí až 20% propadu cen, který ekonomická krize může způsobit. V tuto chvíli není rozdíl tak výrazný, jak se původně očekávalo – díky snížení sazeb u hypoték a zrušení daně z nabytí si nyní mohou vlastní bydlení pořídit i ti, pro které byla tato možnost ještě donedávna nereálná. Mnozí se proto snaží využít příležitosti a provést výhodnou investici, co nejdříve. Šance se nabízí jak zájemcům o nemovitost, tak i všem co se nemovitost chystají prodat.

Prodej zbytečně neodkládejte

Když budete váhat, může vás to přijít draho. Zdědili jste dům nebo byt, který byste rádi proměnili na hotovost? Nečekejte na příhodnější dobu. Nenechte se zastrašit současnou situací –stále vám zbývá minimálně pár týdnů, kdy můžete nemovitost výhodně prodat. Pokles cen se předpokládá spíše až koncem roku. Čím dříve se odhodláte, tím lépe pro vás.

Na přípravě inzerátu si dejte záležet

Nabídka je aktuálně vyšší než poptávka, rozhodující proto bude způsob, jak se postavíte k prezentaci vaší nemovitosti. Inzerát musí působit důvěryhodně a profesionálně – uveďte všechny výhody, nesnažte se mlžit a zastírat nedostatky a představte váš byt či dům v tom nejlepším světle. Velmi zásadní budou atraktivní fotografie a ideálně i něco navíc – jako například virtuální prohlídka.

Prodej na vlastní pěst – ano nebo ne?

Chcete nemovitost prodat bez realitní kanceláře? Je to samozřejmě možné, vždy je ale lepší nechat si poradit a neřídit se pouze vlastním odhadem a cítěním. Mohli byste na to doplatit a nemovitost prodat pod cenou, nebo ji naopak neprodat vůbec.

Nahlédněte do cenových map a zjistěte, jaké ceny jsou nyní ve vaší lokalitě běžné. Nastavení správné ceny a vůbec celý prodejní proces si žádá důkladnou přípravu. Abyste na to nebyli úplně sami, můžete si prodej usnadnit s Realitní samoobsluhou, která váš inzerát zveřejní na 50 nejznámějších realitních serverech. Prodáte rychleji, výhodněji a bez nutnosti platit provizi realitce.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?