ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Prodej nemovitosti v době koronaviru– jak na to?

nemovitost-vir.jpg

Obáváte se, že se prodej vaší nemovitosti kvůli současné krizi výrazně ztíží? A je vůbec právě teď vhodná doba se do něj pouštět? V našem článku vám poradíme, jak nejlépe postupovat.

Krize mohou mít různé důsledky, vždy však přináší nejistotu a strach. Podle toho, jak se bude situace kolem koronavirudále vyvíjet, se může realitní trh buďto propadnout, anebo naopak rychle přibyde těch, kteří budou chtít nakoupit, dokud mají relativně slibnou příležitost. V tuto chvíli změna na trhu s nemovitostmi není zvlášť výrazná – skutečný dopad se projeví až časem.

Prodat teď nebo ne?

Fungování realitního trhu se možná trochu zpomalilo, zatím se ale rozhodně nezastavilo.Mnoho lidí se obává výrazného propadu cen – v tuto chvíli podobnou změnu neočekáváme, a pokud ano, nepředpokládá se, že by se mělo jednat o propad dlouhodobý. Prodeji vaší nemovitosti nic nebrání. Pokud se k tomuto kroku chystáte už dlouho, není proč ho odkládat – spíše naopak. Situace se vždy může nárazově změnit, i když se v tuto chvíli jeví vcelku stabilně, takže zbytečné odklady vám nic nepřinesou.

Nedostatek zájemců o koupi?

Potenciální zájemci jsou tu stále. Jsou mezi nimi lidé, kteří právě prodali jednu nemovitost a potřebují sehnat jiné bydlení, osoby se schválenou hypotékou, kterou musí do určité doby vyčerpat a rovněž zájemci o investici do realit. Poslední skupina koupí nemovitosti neprohloupí ani v době krize – naopak mohou své finance zhodnotit lépe, než kdyby je nechali ležet v bance. Riziko existuje vždy, ale stejně tak pořád existují mladé rodiny a jednotlivci, kteří potřebují někde bydlet.

Jak při prodeji postupovat?

Nemovitost můžete prodávat i sami bez realitní kanceláře – omezíte tak osobní kontakt a navíc nebudete muset platit vysokou provizi.

Realitní samoobsluha vám pomůže nemovitost rychle a výhodně prodat, aniž byste se museli potýkat s realitními kancelářemi,či nevyžádanými zájemci... aniž byste se museli potýkat s realitními kancelářemi či nevyžádanými zájemci. Buď vám na potenciálního kupce zašleme kontakt a vy mu zavoláte, jak se vám to bude hodit, nebo vás může kontaktovat přímo kupec. Při vložení inzerátu si prostě jen zvolíte vyhovující možnost.

Co pro to udělat? Základem je správné nastavení ceny nemovitosti a příprava kvalitního inzerátu s dobře zpracovanými fotografiemi. Pak už stačí jen vyplnit do formuláře na webu váš e-mail, vložit připravený inzerát amůžete začít inzerovat až na 50 realitních serverech – bez nutnosti platit provizi a s veškerými výhodami.

Bezpečná prohlídka nemovitosti

Právě teď je důležité dbát na potřebná bezpečnostní opatření.Pokud se chcete vyhnout osobní prohlídce, můžete si nechat vytvořit prohlídku virtuální, nebo natočit video.

Jestli to pro vás nepředstavuje problém, absolvujte takzvanou bezpečnou prohlídku – v souladu s vládními opatřeními. To znamená, že prohlídky mohou probíhat pouze s rouškou, v rukavicích a s dostatečným odstupem. Nikdy by se jich neměl účastnit zájemce, jehož zdravotní stav to neumožňuje nebo je v karanténě. Za podobné porušení vyhlášky by jej mohla stihnout pokuta až do výše 3 milionů korun. Důkladně si nastudujte současné schválené postupy a dodržujte je.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?